civilizație + filosofie + istorie + politică + spiritualitate + tehnologie și internet + teologie

imaginea utilizatorului Virgil

scrisoarea a doua către români

sau „De ce românii ar trebui să meargă la vot duminica viitoare și de ce ar trebui să voteze pentru Klaus Werner Iohannis”

Cred că indiferent de locul unde se află pe glob la ora aceasta, fiecare român își pune cîteva minute pe zi întrebarea „Ce va face duminica viitoare?”. Bineînțeles, dincolo de modul plăcut în care își va petrece week-end-ul, va trebui să se decidă asupra a încă două lucruri. Primul este „dacă va merge să voteze sau nu” iar al doilea este „pentru cine să voteze în cazul în care va merge la urne”. Aș vrea să vă spun ce cred eu despre aceste două lucruri.

Cogito: 
imaginea utilizatorului Virgil

scrisoare către români

...

Nu știu. Ceva nu e bine. De cîteva săptămîni, și mai ales de cîteva zile văd această încrîncenare social politică în România. Și aș putea spune „OK, asta e. Vreme de votare. Febră electorală.” Dar nu e chiar așa de simplu. Din două motive. Primul motiv este faptul că România este așa cum este, și este acolo unde este după 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989.

Cogito: 
imaginea utilizatorului Cristina Moldoveanu

Exerciţii logice

Spre deosebire de alte matrici care depozitează informaţia, arta nu transmite ceva. Se vorbeşte desigur despre limbaj artistic şi crearea de simboluri de natură artistică. Faptul că arta are un caracter simbolic este evident. Însă ceea ce ea criptează ca atare în mesajul artistic nu capătă semnificaţie prin corespondenţă la nivelul receptorului. Arta nu vehiculează conţinut, ci formă.

Cogito: 
imaginea utilizatorului Sixtus

Nihilismul şi Cotitura lingvistică

Aproape cu un an în urmă am postat un text pe H. De atunci am făcut o pauză. În acel text spuneam că, fără a-mi mai aroga vreun drept de creator de literatură, voi mai posta, din când în când pe H. numai pentru a-i mai comenta pe alţii şi, eventual, de a scrie despre ce scriu alţii, pe post de scriitor de literatură ratat, adică în calitate de critic („pârât” şi el) . De pe această poziţie vă propun textul care urmează. El nu se doreşte a fi un studiu, ci doare o semnalare a unei anumite tendinţe.

Pagini

Subscribe to civilizație + filosofie + istorie + politică + spiritualitate + tehnologie și internet + teologie