imaginea utilizatorului emiemi

pierrot the clown

scrisori pentru opi

sincerely, l. cohen
Există multe feluri de a înțelege că s-a terminat totul. De regulă înțelegi asta cînd vorbești despre moarte ca despre hamburgeri. Doriți maioneză? Dar salată de valium? Șanse pe ziua de azi nu doriți ?

Miroase a vopsea și metal proaspăt sudat. Mă pregătesc de încă o noapte polară. Tot ce mi-a rămas e memoria îmi ține de foame de sete de cald în timp ce trupul se autodevorează.

It’s four in the morning the end of december i‘m writting to see if you’re better.
Dansam amîndoi capul îmi era un mușuroi cu milioane de gînduri. Într-o clipă mă uitam la covorul pe care l-ai ars din greșeală în altă clipă zîmbeam cînd îmi aduceam aminte cum ai rămas încuiată în cameră în altă clipă mă întrebam de ce prima dată cînd te-au văzut cristi și irina te-au crezut lesbiană nici nu se terminau bine frînturile astea că-mi imaginam cît de neîndemînatică ești de-ai reușit să verși de trei ori găleata cu apă prin cameră de parcă te-ai fi lepădat de viața de-acasă.

And jane came. Nările se dilatau în timp ce adulmecam părul gîtul pielea ca un lup alsacian dresat să găsească stupefiante.

Porțile stadionului stau într-o rînă ca o gură fără dinți. Întunericul acesta e mai cumplit decît orice moarte. Iarba prinde viață din pămînt ies tot felul de vietăți le aud mișunînd îmi strîng picioarele să nu ajungă la mine. Doar în creier e lumină am aprins un felinar felinarul acela din fața căminului pe care l-am împărțit tu ai lumina eu am luat șocul care genera lumina.

like pierrot the clown
Sunt dimineți în care mă trezesc cu pieptul greu și mîna amorțită. Zîmbesc ești lîngă mine schițez un gest să-ți mîngîi părul mîna cade în gol rămîne brusc fără sînge.
Pieptul meu e o groapă din belu unde te plimbai atît de des încît te cunoșteau toți paznicii.

Am început tot mai des să compar sufletul cu un stat american unde există pedeapsa cu moartea. Sentințe irevocabile cînd greșim ultima cină poate cartofi prăjiți cu ouă ca atunci cînd am plecat de la tine. Apoi absența ca un scaun electric ce-ți prăjește carnea voința și tot ce-ai crezut despre oameni. Pînă-n ultima clipă aștepți iertarea dar ea nu vine un pocnet scurt de manetă trasă ori o ușă închisă cinșpe secunde în care venele ți se umflă apoi.

M-aș dezbrăca pînă la capilare pînă la ultimile terminații ale neuronilor dacă asta m-ar face mai sincer.

shawn the sheep
Pijamaua ta în carouri borseta roșie crema garnier cu care îmi frecai călcîiele. Încerc să te recompun dar totul iese trunchiat.
Ai rîs cu poftă cînd l-ai văzut prima dată pe mielul shawn dansînd freestyle. Ți-am iubit pofta mi-a venit să fac un milion de lucruri deodată. Să te ating să te dezbrac să mă rog să-ți fac un pachet pentru facultate să facem dragoste să-ți calc o cămașă. N-am făcut nimic.

Știi ce e mai cumplit decît a nu face nimic? Să vrei să faci atît de multe încît să paralizezi instantaneu.

tiersen&murfatlar
Cada în care stăteam amîndoi atît de stîngaci cînd am făcut duș împreună pentru prima dată. Îți spălam părul mintea o lua razna mă închipuiam un slujitor egiptean îmbăind faraonul. Nu mă împăcam cu partea în care slujitorii sunt îngropați de vii împreună cu faraonul mort în piramidă. Nu poți cere nimănui să moară pentru tine doar pentru un simplu capriciu ori ca să fii suma celor ce se gîndesc la tine.

Tu nu voiai decît să fii om. Te-a speriat gîndul că ai putea să fii mamă ai coborît la magazin ai luat o sticlă de vin te-ai amețit. Poate ai cumpărat de la vînzătoarea blondă care mă blestema pentru că tot timpul cînd luam ceva pentru tine alegeam rafturile cele mai înalte.

Mai avem în comun un oraș văzut noaptea. I-am supt luminile i-am văzut groaza. Ticul tău era să repeți propozițiile te tachinam parcă ai fi vorbit o dată pentru mine și încă o dată pentru tine.

Mi-a rămas doar memoria. O memorie de clown care adorme cu machiajul de peste zi de teamă să nu fie sincer cu el însuși.

Proză: