imaginea utilizatorului hialin

Cotidian

colaj...

Dați televizorul mai încet...!
Și acolo și la radio poate și în pliante , avertismente: Încălzirea globală ne va ucide în curând. Pe trotuarul îngustat de mașini filtre îngălbenite aruncate la întâmplare.

La metrou un copil cerșind "cinci sute de lei" umblă desculț. La un picior are un singur deget, celelalte și le-a prins în scara rulantă de la gura de metrou. Nu poartă șosete, nu încălțăminte... metodă de "marketing" ?

Pe trotuarul din fața căminului un "Z3"parcat. Toată lumea se minunează de cât de "gigantic" e ? Poate să respire ?

In personalul de la Obor, aceeași degringoladă de vineri. Un copil(posibil de etnie rromă) cu un singur picior, "merge" foarte senin în cârje pe culoarul asfixiat. O domnișoară stresată iese din compartiment cu "suculetzul" și țigara. Alt fum, altă inghițitură, aceeași privire. Doamne cât suferă...!

Pe o stradă prin "Ștefan cel Mare", un tânăr cu
un picior bandajat, destul de bine îmbrăcat, ajutat de o domnișoară se străduiește să traverseze.Mi se face milă de el... În urma lui un cerșetor în cârje... altul ?

De sărbători în metrou un tânăr de douăzeci de ani(poate mai mult) jonglează cu niște "popice".Tot vagonul îl admiră... Mulți îi dau câte zece mii(chiar și eu)... zic merită, știe... la stația următoare o copilă de 8-10 ani... cerșind în genunchi în același vagon, nu a primit nici un leu(nici eu nu...). Fir-ar... ochii unui copil în lacrimi.

Patru studenți împart o cameră de cămin cu gândacii. Peste stradă se construiește un alt sediu al unei firme la care nu pot lucra.De... experiența.

Pe stradă o mașină răsturnată transportată de o autospecială, la dreapta servicii funerare, lumea
zâmbește... chiar sunt acolo ?

Un copil de 7 ani a încercat să se sinucidă. Un copil de 7 ani cerșește pe străzi. Un copil de 7 ani suferă de leucemie. Un copil de 7 ani stă lipit cu ochii de ecran într-o sală de net. Un copil de 7
ani... Sunt prea mulți copii de 7 ani, nu-i așa ?

Alături , un poet scrie despre cum fumează el... ce "cool" e ? Tinerii visează la moarte. "Nimeni nu
iubește mai mult ca moartea"(Daniela Micu). Moartea cauzează încălzirea globală?
Uite un alt clișeu... stingeți televizorul, deschideți ochii !

Proză: 

Comentarii

Un text care m-a binedispus pentru toată ziua. Nu știu dacă asta ai urmărit dar pe mine m-a amuzat. Pentru umorul fin care transpare din text, o peniță.

Multumesc de trecere, comentariu si "distinctie"(nu stiu cat de meritata). Am remarcat ca textul amuza desi e un fel de "rasu'-plansu'" pentru ca absolut fiecare detaliu din text este luat din cotidian si din nefericire chiar si partea cu un copil de 7 ani care a incercat sa se sinucida... Ialin