imaginea utilizatorului Sancho Panza

de ce nu mai scriu poeme lungi

***

când credem că am reușit să dezlegăm
ghemul acesta mare și-ncâlcit
vine Ea toată zâmbet
ne bate pe umăr
și ne spune
în șoaptă
Amin

Comentarii

dacă este să vorbim despre curentul

dacă este să vorbim despre curentul care l-ar putea revendica (textul), atunci cu siguranță nu este vorba de postmodernism. părerea mea este că ar putea foarte bine să fie perceput drept romantic. ideea muzei (sau inspirației, sau poeziei, etc, feciorelnică, zîmbitoare, „exterioară” realității imediate), atmosfera relativ fatalistă, efortul (aproape sisific), lupta cu sine, etc. dacă merge ca o rață, dacă măcăie ca o rață, dacă înoată ca o rață, eu zic că e rață. romantism deci. dar aștept și alte opinii care probabil mă vor contrazice.

Pe mine mă atrage subtilitatea

Pe mine mă atrage subtilitatea mesajului, Adriana...Permite-mi să continui: ,,si vine El si spune: ,,Bun venit, Acasă!" Cer iertare dacă am derait în interpretare.
Uneori ni se pare că nu mai avem timp si concentrăm totul în ,,sticluţe mici" precum esenţele tari.
Mariana, cu drag.

Pentru mine ,

Pentru mine ,,Acasă" e locul unde e si Tata.
Ghemul e viaţa, nu? Iar ,,Ea" e cam cernită :) si tare as scrie cu e mic :)
Nedumerirea e la ,,amin". Sensul lui de bază e ,,asa să fie!" , insă aici il percep ca pe un ,,sfârsit" ( the end ).

revin,

revin, e un text bun! merită comentat și de cei ce dau la rațe! (asta a propos de contextul comentariilor)

de ce să scriem cu „ea” mic? :) e

de ce să scriem cu „ea” mic? :)
e vina noastră că o ignorăm, Ea nu cere decât un minim respect...

bun. era cât pe ce să-mi desființez singură textul. începusem să spun că, pe lângă sensul dat de tine, am mai avut în vedere încă două. și să le „divulg”. dar m-am oprit, înainte de a-mi spune cineva că e un site de literatură, nu de religie.

da,

da, recunosc și eu m-am gîndit la o conotație religioasă inițial. și chiar se potrivea. la urma urmei viața și rezolvarea ei reprezintă un nod încîlcit pentru mulți.
cît despre rațe, este păcat că unii au priceput numai forma și nu conținutul comentariului meu precedent. superficialitatea este incapacitatea de a trece dincolo de suprafață. ca în povestea cu gîsca prin baltă. dar mă opresc aici pentru că iar nu o să se înțeleagă.

Poemul tău poate avea multe

Poemul tău poate avea multe interpretări. Îl văd ca pe un un nor alb pe care îl surprindem în diverse forme, sau ca pe un fluid turnat în cupe de forme diferite. Mă uit acum si la forma lui si il văd ca un nai si-mi amintesc versurile lui Ion Pillat:
,Un singur nai dar atâtea ecouri în păduri" ( definiţie poetică a poemului într-un vers ). Cât despre religie, religia noastră e Cuvântul :)

Adriana,

Adriana, Virgil, de ce să nu recunoaștem că textul a apărut ca o glumă. Și e una bună! A la Adriana!
Aceasta îl face bun! Dacă îl rupi de context își pierde imediat calitățile!

paul,

paul, comentariul acela are tot sensul necesar daca il citesti cu atentie. din cauza faptului ca aveam sa spun ca textul m-a facut sa zimbesc si pentru ca in text exista expresia aceea, am făcut prima precizare pentru a evita orice confuzie, mai mult sau mai putin intentionata, cu privire la comentariul meu. dar daca tot veni vorba de confuzii, ma tem ca o confuzie faci tu. si anume, a spune ca un text te face sa zîmbești nu este echivalent cu a spune ca este o glumă.

Să o lăsăm așa cum e,

Să o lăsăm așa cum e, Virgil. un om poate zâmbi din multe motive. de la ironie până la haz de necaz. tu ai zâmbit pentru că vine Ea toată zâmbet. mai multe nu vreau să spun...